Poboljšajte cirkulaciju

Increase Circulation

Kako da poboljšate cirkulaciju:

Vežbanje - Vežbanje podstiče prirodno kretanje krvi kroz noge i celo telo. Lagane vežbe kao što su hodanje, biciklizam i plivanje su odličan način za poboljšanje cirkulacije krvi. Pročitajte više o vežbanju radi poboljšanja cirkulacije.

Zdrava ishrana - Smanjen unos šećera i masnoća pomaže da se razredi krv, što omogućava da ona lakše protiče kroz krvotok. Uravnotežena ishrana i povećan unos vlakana će pomoći telu da ukloni masti, čime se dodatno povećava protok krvi. Pročitajte više o 10 super namirnica koje pomažu u poboljšanju cirkulacije.

Zabranjeno pušenje - Pušenje zaista narušava cirkulaciju krvi, jer može da izazove otvrdnjavanje arterija i visok nivo holesterola.

Stres - Stres može izazvati nedovoljan protok krvi u stopalima i drugim ekstremitetima, uzrokujući lošu cirkulaciju u ovim oblastima. Oslobađanje od stresa kroz vežbe može pomoći da se poboljša cirkulacija krvi u nogama.

Hladna stopala - potapanjem stopala u toplu vodu može da obezbedi privremeno olakšanje za lošu cirkulaciju u nogama, ali to nije dugoročno rešenje.

Upozorenje:
Sav sadržaj na ovoj stranici je dat kao opšti pregled o bolesti i ne treba da se koristi umesto traženja medicinskih saveta lekara opšte prakse ili drugih zdravstvenih profesionalaca. Uvek prvo konsultujete svog lekara opšte prakse za sve zdravstve probleme.